Sos Czosnkowy(1).txt

(0 KB) Pobierz
Składniki

jogurt naturalny / mietana 18%
3 zabki czosnku
1 łyżeczka cukru
majonez
sól, pieprz, bazylia, oregano

  Rada:
Żeby osiagnac delikatny aromat czosnkowy, należy wymoczyć  zšbki ( pokrojone w ćwiartki)w oleju.



Sos czosnkowy ( dagrasso)
Do naczynia wlewamy jogurt, jest o wiele mniej kaloryczny od mietany a sos i tak będzie gesty.
 Następnie wyciskamy 3 zabki czosnku, można więcej zależy jak bardzo czosnkowy chcemy uzyskać sos. 
Dodajemy  trzy-cztery łyżki majonezu. Następnie wsypujemy lyzeczke cukru
 i ostrożnie dodajemy sól, probujšc czy już wystarczy. Na koniec bazylia, oregano i pieprz do smaku.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin