wątróbka drobiowa.doc

(134 KB) Pobierz

Watróbka drobiowa

ilosc składników według uznania
ja zrobiłam z :

40dkg watróbek drobiowych
2 duze cebule
2 spore pomidory obrane ze skóry
25 dkg pieczarek
1 duze jabłko najlepiej kwasne ( ja miałam raczej słodkie)
z pół szklanki wina białego ( ja dałam czerwone , bo tylko takie miałam w domu)
w przepisie sa jeszcze czerwone winogrona , które pominełam , ( bo nie miałam)


Watróbke usmazyc na tłuszczu , nst. odstawic na bok
na tym samym tłuszczu smazyc po kolei zaczynając od pieczarek
nst. cebule
-jabłka
- gdy jabłka beda na tyle miekie ( ale nie rozlatujace się ) dodac watróbke załac wszystko białym winem i chwileczke dusic na małym ogniu
pod koniec dodac pokrojone pomidory .
całosc posypac koperkiem
tak wyglada moja watróbka

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin