· BISZKOPT
· 4 jajka
· 4 łyżki cukru kryształu
· 4 łyżki mąki
· 1 płaska łyżka kakao
· 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
· KREM
· 2 śmietany 30% duże
· cukier wanilinowy
· szklanka cukru pudru
1. Krem - wszystkie składniki zmiksować na gęstą masę.
2. Biszkopt - ubić pianę z białek, dodawać cukier nadal ubijając. Następnie dodać po jednym żółtku nadal ubijając. Na końcu dosypać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie wymieszać łyżką i piec w tem. Ok. 160 st. C.
3. To jest przepis na jeden biszkopt . Upiec należy trzy takie biszkopty. Gdy biszkopty wystygną, przełożyć masą i wstawić do lodówki. Udekorować według własnego pomysłu
B3371