W-zetkowy torcik.doc

(105 KB) Pobierz
W-z kowy torcik

W-z kowy torcik

składniki

·         BISZKOPT

·         4 jajka

·         4 łyżki cukru kryształu

·         4 łyżki mąki

·         1 płaska łyżka kakao

·         1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         KREM

·         2 śmietany 30% duże

·         cukier wanilinowy

·         szklanka cukru pudru

Sposób przygotowania

1.      Krem - wszystkie składniki zmiksować na gęstą masę.

2.      Biszkopt - ubić pianę z białek, dodawać cukier nadal ubijając. Następnie dodać po jednym żółtku nadal ubijając. Na końcu dosypać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie wymieszać łyżką i piec w tem. Ok. 160 st. C.

3.      To jest przepis na jeden biszkopt . Upiec należy trzy takie biszkopty. Gdy biszkopty wystygną, przełożyć masą i wstawić do lodówki. Udekorować według własnego pomysłu

                                        

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin