Gulasz z pieczarkami.doc

(34 KB) Pobierz
Gulasz z pieczarkami

Gulasz z pieczarkami

Gulasz z pieczarkami

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 20 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  15 dag pieczarek
  20 dag marchewki
  10 dag selera
  10 dag fasolki szparagowej
  2 cebule
  pół łyżeczki masła
  kostka bulionu warzywnego
  łyżka mąki
  słodka papryka w proszku
  bazylia

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, obrać, umyć i pokroić w drobne kawałki.

Masło rozgrzać w rondlu, wrzucić posiekaną cebulę i podsmażyć. Podlać bulionem i dusić z warzywami. Przyprawić bazylią i papryką. Pod koniec duszenia zagęścić mąką.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin