Polewka pomidorowa z grzybami i ziemniakami.doc

(19 KB) Pobierz
Polewka pomidorowa z grzybami i ziemniakami

Polewka pomidorowa z grzybami i               ziemniakami

 

 

Składniki:


 500 g świeżych grzybów
 3 pomidory
 4 ziemniaki
 2 cebule
 4 łyżki masła
 sól
 koperek
 natka pietruszki
 1,5 l wody

 

Sposób wykonania:

 


Obrane pomidory pokroić w kostkę a cebule pokroić na półkrążki po czym wrzucić wszystko na patelnie z rozgrzanym masłem i podsmażyć.
W między czasie pokroić grzyby, zalać je osoloną wodą i gotować ok. 20 minut.
Po tym czasie wrzucić do nich ziemniaki pokrojone w kostkę i pozostawić na ogniu kolejne 10 minut.
Następnie dodać pomidory z cebulką i dogotować.
Przed podaniem posypać posiekaną zieleniną.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin