Pomidory pieczone z anchois8 dużych, twardych pomidorów, puszka anchois, 10 dag żółtego sera (typu cheddar), 4 łyżki tartego sera (typu parmezan), miękisz z 2-3 kromek białego chleba, 3 łyżki masła, 1-2 ząbki czosnku, szczypta bazylii i oregano, sól, pieprz, 4 łyżki tartej bułki. Ostrym nożem ścinamy główki pomidorów Wyjmujemy z nich miąższ i przecieramy go przez sito. Dodajemy pokrojone w drobne kawałki fileciki anchois, pokruszony miękisz chleba, zmiażdżony czosnek, bazylię i oregano. Dokładnie mieszamy to wszystko i na końcu wrzucamy rozdrobniony cheddar. Tym farszem napełnaimy pomidory. Teraz musimy na patelni roztopić masło i dokładnie wymieszać je z tartą bułką i tartym serem. Masą tą przykrywamy nadziane wcześniej farszem pomidory. Układamy je w wysmarowanym masłem, żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do umierkowanie nagrzanego piekarnika na 25 minut. "Pani"
avi21