Dostosowanie_Gospodarstw.pdf
(
5126 KB
)
Pobierz
DOSTOSOWANIE GOSPODARSTW
ROLNYCH DO STANDARDÓW UE
PRODUKCJA BYDŁA I ŻYWCA
Publikacja sfinansowana ze środków budżetowych
Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej
Urząd Komitetu
Integracji Europejskiej
2005
DOSTOSOWANIE GOSPODARSTW
ROLNYCH DO STANDARDÓW UE
PRODUKCJA BYDŁA I ŻYWCA
URZĄD KOMITETU INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ
Wydawca
URZĄD KOMITETU INTEGRACJI EUROPEJSKIEJ
Al. Ujazdowskie 9, 00-918 Warszawa
http://www.ukie.gov.pl
e-mail: info@mail.ukie.gov.pl
Projekt gra
fi
czny serii wydawniczej
21 Drzewo, agencja interaktywna
ul. Gagarina 86/7, 87-100 Toruń
http://www.21drzewo.pl
Skład i przygotowanie poligra
fi
czne
JTP Group
ul. A. Chmiela 2/1, 30-078 Kraków
http://www.jtpgroup.com.pl
e-mail: biuro@jtpgroup.com.pl
Wydanie pierwsze - luty 2005
ISBN 83-89218-79-8
© Urząd Komitetu Integracji Europejskiej
DOSTOSOWANIE GOSPODARSTW
ROLNYCH DO STANDARDÓW UE
Produkcja bydła mięsnego i żywca wołowego
1. WSTĘP
........................................................................ 6
2. SPOSÓB KORZYSTANIA Z MATERIAŁÓW
................................. 9
3. DOSTOSOWANIE GOSPODARSTW ZAJMUJĄCYCH SIĘ
HODOWLĄ BYDŁA MIĘSNEGO I PRODUKCJĄ ŻYWCA
WOŁOWEGO DO OBOWIĄZUJĄCYCH MORM
.......................... 10
1. OTOCZENIE GOSPODARSTWA ............................................. 10
2. BUDYNEK I POMIESZCZENIA INWENTARSKIE ............................ 10
3. HIGIENA PERSONELU ...................................................... 13
4. DOBROSTAN ZWIERZĄT ................................................... 14
5. POJENIE I ŻYWIENIE ZWIERZĄT .......................................... 15
6. ZDROWIE I PIELĘGNACJA ZWIERZĄT .................................... 18
7. IDENTYFIKACJA ZWIERZĄT I DOKUMENTACJA.......................... 20
8. OCHRONA ŚRODOWISKA ......
.
............................................ 23
9. ZWALCZANIE SZKODNIKÓW ............................................... 24
10. TRANSPORT ZWIERZĄT .................................................... 24
11. WPROWADZANIE NOWYCH ZWIERZĄT DO STADA ...................... 25
3.1. ZAŁĄCZNIKI
................................................................. 26
3.2. WYKAZ AKTÓW PRAWNYCH
.......
.
..................................... 34
4
. KODEKS DOBREJ PRAKTYKI ROLNICZEJ W HODOWLI
BYDŁA MIĘSNEGO
......................................................... 38
NOTATKI ........................................................................... 40
5
Plik z chomika:
zsaio
Inne pliki z tego folderu:
nowy egzamin zawodowy.mp3
(1037 KB)
nowy egzamin.wqc
(1092 KB)
zadania oblicz.doc
(1078 KB)
Agri_Broszura_2012.pdf
(5062 KB)
akumulator_zima.pdf
(5194 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bezpieczenstwo i Higiena Pracy
Dla Nauczycieli
Dokumenty
Egzamin Zawodowy TESTY
Ekonomika i Przedsiębiorczość
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin