Turecki miszmasz.rtf

(5 KB) Pobierz
Turecki miszmasz

Turecki miszmasz

 

Składniki na 4 porcje:

2 pomarańczowe papryki

3-4 twarde mięsiste pomidory

2 małe cebule

4 jaja

3-4 łki oleju

liść laurowy

mielony imbir

l, pieprz

 

Sparzone, obrane ze skórki pomidory i cebulę pokrój w plastry, a oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę umyj, osusz i potnij w paski.

 

Na rozgrzanym w rondlu oleju zeszklij cebulę, dodaj paprykę i jeszcze przez chwilę - mieszając - podsmaż. Następnie dodaj pomidory, sól, pieprz, imbir i pokruszony liść laurowy. Wszystko razem poduś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15-20 minut. Po tym czasie odkryj rondel i smaż zawartość jeszcze 3-4 minuty.

 

Teraz wlej rozbełtane jajka, a gdy się zetną - swój miszmasz możesz już podać z buł lub ryżem na sypko.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin