Bakaliowe ciasteczka.pdf
(
105 KB
)
Pobierz
37870565 UNPDF
Bakaliowe ciasteczka
Składniki
Opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (50 dag), 5 dag
rodzynek, 10 dag orzechów, 5 dag migdałów, 10 dag miodu, pół
łyżeczki cynamonu
Sposób przyrządzania
Ciasto rozmrozić, rozłożyć na stolnicy posypanej mąką.
Wykroić krążki o średnicy nie mniejszej niż 7 cm. W
środku krążków wykroić kieliszkiem dziurki o średnicy 4
cm. Rodzynki i migdały sparzyć, osączyć. Orzechy i migdały posiekać. Miód
rozpuścić w garnuszku, dodać wszystkie bakalie i cynamon, dokładnie
wymieszać. Dusić ok. 2 minut na wolnym ogniu, ostudzić. Masę wyłożyć
łyżeczką na środek całego krążka, przykryć drugim krążkiem z dziurką. Zlepić
brzegi obu krążków. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym, ułożyć
ciasteczka posmarowane na wierzchu zimną wodą. Piec 25 minut w
nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C.
Plik z chomika:
A-n-i-t-a
Inne pliki z tego folderu:
TO.jpg
(126 KB)
Czekoladowo-bananowe babeczki osłodzą Wam dzisiejszy dzień JESZCZE BARDZIEJ.mp4
(17557 KB)
ciasto - pyszny, soczysty i miękki.mp4
(12679 KB)
ciasto obledne.mp4
(13966 KB)
tarta.jpg
(87 KB)
Inne foldery tego chomika:
- DEKORACJE
= na Szybko
= Świątecznie
= Wielkanoc
=Porady - Triki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin