Sałatka owocowa w galarecie.pdf

(29 KB) Pobierz
36430363 UNPDF
Sałatka owocowa w galarecie
Składniki
4 galaretki cytrynowe, 30 dag ciemnych winogron (najlepiej bezpestkowe), 30 dag
truskawek, puszka brzoskwiń, puszka ananasa w plastrach
Sposób przyrządzania
Galaretki rozpuścić w 7 szklankach wrzątku i przestudzić. Owoce z puszki osączyć:
brzoskwinie pokroić na ósemki, plastry ananasa na kawałki. Winogrona umyć i
wypestkować. Truskawki odszypułkować, duże przekroić na pół. Owoce wymieszać i
połowę wyłożyć do formy z kominkiem, zalać zimną galaretką i odstawić do zastygnięcia.
Następnie zrobić to samo z resztą owoców i galaretki, wstawić na środkową półkę
lodówki, przed podaniem wyjąć galaretkę na półmisek.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin