Pizza z szynką i ananasem.rtf

(6 KB) Pobierz
Pizza z szynk¹ i ananasem

Pizza z szynką i ananasem

 

Składniki:

20 dag chudej szynki w plasterkach

5 plastrów ananasa z puszki

opakowanie szparagów konserwowych (20 dag)

20 dag startej mozzarelli

sos pomidorowy do pizzy

ciasto na spód do pizzy

l

 

Najpierw przygotuj ciasto na spód do pizzy: droże rozpuść w szklance ciepłej wody. Mą przesiej na stolnicę i zrób wgłębienie, do którego wlej droże, a następnie delikatnie wymieszaj. Po 20 minutach dodaj olej i sól, zagniadkie ciasto, a potem przykryj je i odstaw. Po godzinie ciasto jeszcze raz wyrób, rozwałkuj na posypanej mą stolnicy i przełóż do jednej dużej lub kilku mniejszych natłuszczonych form do pizzy.

 

Szparagi i ananasa osącz, pokrój na mniejsze kawałki. Szynkę pokrój w paseczki. Na posmarowanym sosem cieście ułóż wszystkie dodatki, posyp mozzarellą i upiecz w rozgrzanym piekarniku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin