Zapiekanka z mielonego mięsa.rtf

(6 KB) Pobierz
Zapiekanka z mielonego miêsa

Zapiekanka z mielonego mięsa

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag mielonego mięsa (wołowina z wieprzowiną)

50 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach

50 dag kiszonej kapusty

2 cebule

3 łki oleju

łka masła

2 szklanki jogurtu

łeczka mielonego jałowca

Jarzynka WINIARY

pieprz

 

Na patelni rozgrzej olej, zeszklij posiekaną cebulę, dodaj mielone mięso i posyp Jarzynką oraz pieprzem. Chwilę smaż, ciągle mieszając.

 

Kapustę przelej na sicie wrzątkiem, osącz i wymieszaj ją z jałowcem. Obrane ziemniaki pokrój w plasterki.

 

Żaroodporne naczynie wysmaruj olejem i kolejno układaj warstwami: ziemniaki posypane lekko solą i pieprzem, podsmażone mięso, kapustę wymieszaną z jałowcem.

 

Zapiekankę zalej jogurtem, obłóż plasterkami masła i wstaw do gorącego piekarnika na około 50 minut.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin