Kuskus po turecku.docx

(12 KB) Pobierz

·         opakowanie kuskus

·         2 pomidory

·         duży zielony ogórek

·         pęczek natki

·         2 cytryny

·         4 duże ząbki czosnku

·         papryka (najlepiej zielona, ostra)

·         słoiczek koncentratu pomidorowego

·         2 cebule

·         oliwa z oliwek

·         sól

·         pieprz

·         suszona mięta

·         ostra papryka

·          

·          

 

Kuskus zalać wrzątkiem, tak jak to jest podane na opakowaniu. Cebulę posiekać w drobną kostkę, zeszklić na oliwie (dosyć sporo oliwy), dodać koncentrat. Posiekać wszystkie inne składniki w drobną kostkę. Do gotowego kuskusu dodać cebulę z koncentratem, wymieszać, dodać pozostałe składniki. Dodać sok z cytryn i przyprawić. Potrawa powinna być kwaskowata i pikantna.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin