Ragout z wołowiny1/2 kg tłustej wołowiny,25 dag fasolki szparagowej,2 marchwie,25 dag pomidorów,2 ząbki czosnku,2 cebule,1/2 łyżeczki cynamonu,1/2 łyżeczki ziaren kolendry,3 łyżki tłuszczu,zielenina,sól, pieprzMięso dokładnie umyć, pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz wrzucić mięso, obrumienić, posypać solą, kolendra, cynamonem. Pomidory, sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, fasolkę również sparzyć i pokroić na kawałki, oczyszczoną marchew pokroić w talarki. Cebulę i czosnek posiekać. Wszystkie jarzyny wrzucić do rondla z mięsem, lekko podsmażyć, zalać 2 szklankami wrzątku, doprawić do smaku solą i pieprzem, przykryć i dusić do miękkości. Przed podaniem posypać zieleniną.
ellea2