Ptasie mleczko - inne.doc

(384 KB) Pobierz

 

 

 

Składniki

·         puszka mleczka skondensowanego niesłodzonego

·         biszkopty

·         2 galaretki truskawkowe

·         2 galaretki cytrynowe

·         1 galaretka z czarnej porzeczki

             

 

Opis przygotowania

Tortownicę wyłożyć biszkoptami, biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki, rozpuszczonej w 1½szklanki przegotowanej wody (galaretka ma być gorąca) tortownicę wstawić do lodówki, aż biszkopty zastygną. 2 galaretki truskawkowe, rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, do zimnej galaretki wlać, zimne skondensowane mleczko z lodówki, ubijać widełkami do piany mikserem, aż masa zacznie rosnąć i gęstnieć. Wylać na biszkopty, wstawić do lodówki, galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 ¾ szklanki wrzącej wody, wystudzić. Tężejącą galaretką zalać ptasie mleczko, wstawić do lodówki na 2 godziny. Smacznego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin