Słonina w papryce wg Kruszynki.pdf
(
306 KB
)
Pobierz
349205947 UNPDF
Słonina w papryce wg Kruszynki
G
ruby połed łoniny nacieramy intenywnie ola .Słonina mui ię w czaie nacierania "pocid". Po
natarciu wkładamy do lodówki na dwa tygodnie przewracając ją codziennie.
Wędzid w ciepłym dymie do uzykania ładnego kolorku.
Pod koniec wędzenia podnied temperaturę do 70-80 t.C, wyjąd z wędzarni i na ciepło natrzed
mocno łodką papryką /ja touję zakupioną u Miro-prima ort/. Schłodzid i włożyd do lodóweczki.
Przy każdym natępnym wędzeniu rybek, kurczaczków, wędlinek i innych makowitoci zawiezad
dodatkowo łoninkę w wędzarni.
Po wielokrotnym wędzeniu /ilod zależy od nazej odpornoci/ otrzymujemy produkt w niczym nie
utępujący ławnej węgierkiej, lub łowackiej łoninie paprykowej.
Smacznego: Kruszynka
Plik z chomika:
gomola93
Inne pliki z tego folderu:
Baranina wędzona.pdf
(123 KB)
Kotlety baranie wędzone.pdf
(139 KB)
Ozór skawiński koński.pdf
(109 KB)
Ozór wołowy peklowany i wędzony.pdf
(433 KB)
Ozór wołowy wędzony gotowany.pdf
(149 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Inne kiełbasy
Kiełbasy - porady
Kiełbasy bezosłonkowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin