Pstrąg w imbirze.doc

(27 KB) Pobierz
Pstrąg w imbirze

Pstrąg w imbirze

Drukuj

E-mail

 

Napisał Romek   

Skład:
300g pstrąga
kieliszek białego wytrawnego wina
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 papryka zielona
25g korzenia imbiru
1 łyżka sosu sojowego (ciemnego)
1 łyżka oleju roślinnego
25g ostrej pasty chili
sól, pieprz
Sposób wykonania: Filet z pstrąga pokroić w 4cm długie paski, zamarynować z sola, białym winem i 1 łyżką mąki ziemniaczanej. Paprykę umyć, przepołowić, oczyścić. Pokroić w paseczki. Imbir także oczyścić i pokroić w wąskie paseczki. W szklance zmieszać sos sojowy, rozpuszczona w wodzie mąkę ziemniaczaną i 1 łyżką białego wina. Na patelni rozgrzać olej, przez 0,5 minuty podsmażyć w nim kawałki ryby. Dodać do tego ostrej pasty chili, następnie paprykę i imbir, mieszając smażyć wszystko około 0,5 min, na końcu wlać wono z mąką i po chwili smażenia podawać.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin