Duszona marchewka.docx

(36 KB) Pobierz

Duszona marchewka

 

Składniki

·         4-5 dużych marchewek

·         1 cebula

·         garść natki pietruszki

·         kostka bulionowa

·         2 łyżki gęstej śmietany

·         2 łyżeczki cukru lub miodu

·         1/2 szklanki wody

·         2-3 łyżki oleju

http://alicja.przepisy.net/img/artykul/442/duszona-marchewka_1256_300x500.jpg

Wykonanie

Na patelni rozgrzać olej i udusić na nim pokrojona cebulę z cukrem lub miodem. Dodać obrane i pokrojone w słupki marchewki - chwilę podsmażyć. Dodać kostkę i wodę, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania zdjąć pokrywkę, odparować nadmiar wody, dodać śmietanę i pietruszkę. Doprowadzić do krótkiego zagotowania.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin