Schab faszerowany żółtym serem ;75 dkg schabu bez kości10 plasterków żółtego sera np;ementaler 4 łyżki piwa1 główka sałaty 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki octu winnego 1 łyżeczka kminku sól .pieprz 6 łyżek oleju jeżeli pieczemy w naczyniu żaroodpornym jeżeli pieczemy w ultra plusie nie potrzebujemy oleju schab natrzeć dokładnie solą i pieprzem przełożyć do ultra plusa posypać kminkiem i skropić piwem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec ok 70 minut upieczone mięso wyjąć z piekarnika odstawić na 10 minut następnie schab ponacinać nożem szefa kuchni lub innym ostrym nożem w nacięciach umieszczać plastry żółtego sera włożyć z powrotem do ultra plusa i zapiekać aż ser się roztopi umytą osuszoną sałatę porozrywać na kawałki musztardę wymieszać z octem winnym i olejem doprawić do smaku solą i pieprzem sałatę przyprawić sosem tuż przed podaniem schab podawać na półmisku obłożony liśćmi salaty Potrawa smakuje najlepiej z ziemniakami z wody ,posypanymi koperkiem lub świeżym białym pieczywem
igla111