0,5 kg m�ki pszennej 0,5 fili�anki gor?cej wody 15 g dro�d�y 150 ml jogurtu 0,5 �y�ki soli 1 �y�eczka cukru 2 �y�ki mas�a czosnek poci�ty w drobne paseczki czarnuszki Wsypa� m�k� do miski, zrobi� w niej do�ek i wla� goraca wod�. Do wody wkruszy� dro�d�e opr�szy� mak� i cukrem. Przykry� i odstawi� ca�o�� w ciep�e miejsce na 15 min. Gdy dro�d�e zaczn� rosn�� doda� jogurt, s�l i wszystko razem wymiesza�. Ciasto powinno mie� lu�n� konsystencj� (gdy jest zbyt ?cis�e nale�y doda� troszk� ciep�ej wody). Tak wyrobione ciasto Po tym czasie z ciasta formujemy 4 pod�u�ne, p�askie placki, kt�re posypujemy czosnkiem, ziarnami cebuli (nale�y je lekko wgnie��) i wi�rkami mas�a. Piec w nagrzanym do temp.200 C piekarniku na jasno z�oty kolor.
roxi79