Wątróbka z pieczarkami.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
32138025 UNPDF
Wątróbka z pieczarkami
Składniki:
4 plastry świeżej wątróbki wieprzowej lub wołowej
3 łyżki masła
250g świeżych oczyszczonych i pokrojonych na ćwiartki pieczarek
2 łyżki posiekaniej natki pietruszki
szczypta estragonu
mąka
sól i pieprz
Przygotowanie:
Wątróbkę obtoczyć w mące. Roztopić dwie łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Włożyć wątróbkę i przyprawić. Smażyć po 2-3 minuty z każdej strony. Przełożyć
wątróbkę do innego naczynia, włożyć na patelnie resztę masła dodoać pieczarki, natkę
pietruszki i estragon. Smażyć przez 3 minuty na dużym ogniu. Mocno przyprawić solą i
pieprzem. Przełożyć wątróbkę i dusić kilka sekund. Podawać z ziemniaczkami.
Danie na: 4 osoby
Czas przygotowania: 15 minut
Jedna porcja zawiera: 262 kcal
Plik z chomika:
darek971
Inne pliki z tego folderu:
197 przepisy.zip
(1678 KB)
Smaczny Krążek 3000 Przepisów.rar
(134869 KB)
Kurczak i inne mięsa-Nowość.rar
(1093 KB)
Mięso - drób.rar
(954 KB)
DRÓB.zip
(6344 KB)
Inne foldery tego chomika:
a czyja p
Dieta
GERMAŃSKA NOWA MEDYCYNA
książki kucharskie(2)
kuchnia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin