PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM.doc

(76 KB) Pobierz
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM

PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM

Dodatek musu jabłkowego, delikatnie wyczuwalnego w cieście daje nam gwarancję, że ciasto nie będzie suche

Składniki:

- 1 i 1/2 szklanki gęstego przecieru jabłkowego

- szklanka cukru

- 1/2 kostki masła

- łyżeczka zmielonych goździków

- łyżeczka cynamonu

- 1/2 łyżeczki soli

- 2 łyżeczki sody

- 2 łyżki miodu

- 2 szklanki mąki

- bakalie (ja nie dałam)

Przecier jabłkowy wymieszać ze stopionym masłem, dodać cukier, mąkę, sól, miód, bakalie, przyprawy korzenne i wszystko dokładnie wymieszać.

Ciasto wlać do formy posmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec ok. godziny w temp. 180 stopni C.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin