IMBIROWY PIERNIK.doc

(75 KB) Pobierz
IMBIROWY PIERNIK

IMBIROWY PIERNIK

 

 

Składniki:
2 jajka
350 g mąki pszennej
110 g cukru
2 łyżki miodu
65 g masła
250 ml mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
2 łyżeczki imbiru
2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy do pierników
białą czekolada na polewę lub lukier

 

 

 

Masło rozpuścić w mleku. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko z masłem, miód, mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oraz przyprawy. Wylać do wyłożonej papierem formy. Piec w 180 stopniach ok 60 min. Po upieczeniu wystudzić i polać polewą lub lukrem. Smacznego:)

Zgłoś jeśli naruszono regulamin