Stracony chlebek.doc

(25 KB) Pobierz

·         Stracony chlebek:

·         2 jajka

·         6 kromek czerstwego pieczywa

·         30 g Rama Culinesse do smażenia

·         1 łyżeczka cynamonu

·         3 łyżeczki cukru trzcinowego

·         1/2 szklanki mleka

·         konfitury malinowe

 

Dla: 2-3 osób
Czas przygotowania: 15 min.

Jak to zrobić:
1. Roztrzep 2 jajka i dodaj pół szklanki mleka.
2. Wsyp do jajek 2 łyżeczki cukru trzcinowego i dopraw cynamonem.
3. Na patelni rozgrzej Rama Culinesse, aż do momentu gdy tworzące się po podgrzaniu bąbelki zaczną znikać.
4. Namocz pieczywo w mleku z jajkami i przełóż na rozgrzany tłuszcz.
5. Kiedy będzie złote z jednej strony, przewróć i posyp cukrem.
6. Po zdjęciu z patelni posmaruj konfiturą i podawaj.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin