· Stracony chlebek:
· 2 jajka
· 6 kromek czerstwego pieczywa
· 30 g Rama Culinesse do smażenia
· 1 łyżeczka cynamonu
· 3 łyżeczki cukru trzcinowego
· 1/2 szklanki mleka
· konfitury malinowe
Dla: 2-3 osób Czas przygotowania: 15 min.
Jak to zrobić: 1. Roztrzep 2 jajka i dodaj pół szklanki mleka. 2. Wsyp do jajek 2 łyżeczki cukru trzcinowego i dopraw cynamonem. 3. Na patelni rozgrzej Rama Culinesse, aż do momentu gdy tworzące się po podgrzaniu bąbelki zaczną znikać. 4. Namocz pieczywo w mleku z jajkami i przełóż na rozgrzany tłuszcz. 5. Kiedy będzie złote z jednej strony, przewróć i posyp cukrem. 6. Po zdjęciu z patelni posmaruj konfiturą i podawaj.
glajszmit