Marzenie Włocha.docx

(10 KB) Pobierz

Składniki:

125 g makaronu ( kolanka)

1 mała kapusta pekińska

1 pomidor (bez skórki)

1 świeży ogórek

1 paczka kotletów sojowych

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

bazylia

papryka

1 łyżeczka musztardy sarepskiej

1 łyżeczka soku z cytryny

3 łyżki oliwy

 

Wykonanie:

1. Makaron ugotować z czosnkiem (al dente)

2. Kapustę pokroić na wąskie paski

3. Kotlety sojowe:

- ugotować

-usmażyć na złoty kolor

- pokroić w kostkę

4. Pomidor i ogórek pokroić w kostkę

Wszystkie składniki delikatnie wymieszać razem i doprawić ziołami.

Na koniec polać sosem zrobionym z oliwy, musztardy i soku z cytryny.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin