Zrazy makowskie.rtf

(6 KB) Pobierz
Zrazy makowskie

Zrazy makowskie

 

Składniki:

80 dag schabu

10 dag pasztetu

5 dag wątróbki wieprzowej lub cielęcej

10 dag pieczarek

pół szklanki wody lub Bulionu warzywnego WINIARY

10 dag keczupu

10 dag smalcu

11 średnich cebul

aska łka mąki

l

pieprz

 

Schab pokrój w plastry, potem rozbij je na podłne prostokąty. Z wątróbki usuńony, pokrój ją w paski i sparz wrzątkiem.

 

Teraz drobno pokrój pieczarki i cebulę, usmaż je na smalcu na złoty kolor, po czym dodaj pasztet i tróbkę. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj.

 

Farsz nałóż na plastry schabu, starannie je zwiń, obtocz w mące i smaż na rumiano na gorącym smalcu. Na koniec przygotuj zasmaż z mąki i smalcu, rozprowadź wodą lub bulionem warzywnym, dodaj ketchup, sól i - stale mieszając - zagotuj.

 

Zrazy zalej sosem i duś do miękkości. Podawaj z ziemniakami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin