Blok czekoladowy(1).doc

(153 KB) Pobierz
Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

blok czekoladowy

Składniki:

·         1 szklanka cukru (w zależności od upodobań)

·         1 kostka masła (250 g)

·         1/2 szklanki wody

·         2 - 3 łyżki kakao

·         400 g "niebieskiego" (pełnego) mleka w proszku

·         suche wafle lub herbatniki

·         bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas (wg uznania)

Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać i ostudzić (może być lekko ciepłe). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać/upchnąć do formy keksówki wyłożonej folią aluminiową. Schłodzić.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin