Danie chińskie.pdf
(
69 KB
)
Pobierz
8098467 UNPDF
Danie chińskie
Składniki
25 dag mięsa bez kości (schabu, cielęciny z udźca
lub rostbefu), cebula lub 1-2 ząbki czosnku, 3
marchewki, 2 duże pietruszki, por, pół selera, 5
suszonych grzybów lub 25 dag pieczarek, kilka łyżek
oleju, łyżka przyprawy chińskiej, 6 łyżek sosu
sojowego
Sposób przyrządzania
Mięso pokroić w paseczki, lekko posolić. Suszone grzyby umyć,
namoczyć w gorącej wodzie (pieczarki lekko obgotować). Rozgrzać
w rondlu olej, wrzucić mięso, dodać pokrojone w paseczki grzyby i,
mieszając, smażyć około 5 min. Włożyć drobno posiekaną cebulę lub
czosnek, marchewki, pietruszki i umyty por obrane i pokrojone
w półtalarki, a seler - w słupki. Wlać wodę, w której się moczyły lub
gotowały grzyby. Dodać przyprawę chińską (próbując, aby potrawa nie
była zbyt ostra) i sos sojowy. Dusić razem, aż jarzyny będą miękkie
(około 20 min). W razie potrzeby dolać nieco wody. Podawać z ryżem na
sypko lub drobnym makaronem.
Plik z chomika:
przemyslaw.skowron
Inne pliki z tego folderu:
Franklin i walentynki.pdf
(37387 KB)
Orwig Sara - Jak serce dyktuje.pdf
(526 KB)
DeNosky Kathie - Tornado.pdf
(183 KB)
Fielding Liz - Bohater jej romansu.pdf
(657 KB)
Hohl Joan - Radosny kres podroży.pdf
(656 KB)
Inne foldery tego chomika:
!nowe
!nowe2
=B=
=C=
=D=
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin