Sernik z brzoskwiniami I.rtf

(7 KB) Pobierz
Sernik z brzoskwiniami I

Sernik z brzoskwiniami I

 

Składniki na 14 porcji:

50 dag twarożku homogenizowanego

szklanka mleka

Budyń waniliowy WINIARY

25 dag masła

20 dag mąki

25 dag cukru

cukier waniliowy

12 dag kakao

2 łeczki proszku do pieczenia

4 jaja

duża puszka brzoskwiń

łka cukru pudru

2 łki mielonych pistacji (niesolonych)

po 5 dag migdałów i owoców kandyzowanych

szczypta soli

uszcz do wysmarowania formy

cukier puder

 

Stop połowę masła. Połącz je potem z mą, jajkiem, kakao i proszkiem do pieczenia (ciasto powinno się kruszyć). Teraz 2/3 ciasta włóż do wysmarowanąuszczem tortownicy. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C.

 

Pozostałe masło utrzyj z 3 łkami cukru i cukrem waniliowym. Ucierając, dodawaj stopniowo żółtka, twarożek, mleko i budyń waniliowy w proszku. Masę wymieszaj z białkami ubitymi na sztywną pianę z solą i resztą cukru.

 

Brzoskwinie osącz. Pokrój je w ćwiartki i ułóż na lekko wystudzonym cieście. Na wierzchu ułóż serową masę. Całość posyp kruszonką z ciasta. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po wystudzeniu ciasto przybierz pokrojonymi brzoskwiniami, migdałami i owocami kandyzowanymi.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin