Babeczki z jagodami 1.doc

(3 KB) Pobierz

                            Babeczki z jagodami

Ciasto:

     30 dag mąki pszennej

     2 żółtka

     20 dag masła

     8 dag cukru pudru

     1 cukier waniliowy (1,6 dag)

              Ciasto szybko zagnieść, uformowane w kule

i wstawić do lodówki. Rozwałkowane  na 5 mm ciasto

wkładamy do foremki i pieczemy około 20 minut.

Krem:

     1,5 szklanki mleka

     3 łyżki cukru

     1 łyżka mąki pszennej

     2 łyżki mąki kukurydzianej

     1 cukier waniliowy (1,6 dag)

              Żółtka utrzeć do białości z cukrem i cukrem

waniliowym następnie dodać oba rodzaje mąki i dokładnie

wymieszać. Mleko zagotować i połączyć z masą jajeczną

gotować stale mieszając. Babeczki napełnić kremem i jagodami.

 

 

 

                                                                      SMACZNEGO!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin