Kanapki zapiekane
Składniki:
9 kromek chleba tostowego,przecier pomidorowo ziołowy,3 pomidory,100 g startego żółtego sera,100 g pieczarek,pół strąka czerwonej papryki,oliwki,oregano.
Wykonanie:
Ser żółty zetrzeć na tarce. Pieczarki obrać ze skórki, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pokroić paprykę w drobna kostkę .Wszystko wymieszać z serem. Chleb tostowy posmarować przecierem pomidorowo -ziołowym. Na każdej kromce kładziemy po 2 plastry grubo krojonego pomidorka, posypujemy mieszanka serowa, po środku kładziemy oliwkę i posypujemy oregano. Kanapki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na około 15 minut w 220°C.Podajemy z ketchupem lub sosem czosnkowym.Bez sosów tez smakują wyśmienicie.Podawać na gorąco lub na zimno.
jabolek67