Barszcz czerwony świąteczny Marty.doc

(1 KB) Pobierz

Barszcz czerwony świąteczny Marty

 

Składniki

             

3l wody

5 dużych buraków czerwonych

2 średnie cebule

3 średnie marchewki

2 średnie pietruszki

ocet 10%

sól

pieprz

vegeta

kostka grzybowa Knorr

 

1.Buraki obrać i pokroić w małe kawałki.

2.Cebule pokroić w prążki.

3.Marchew i pietruszkę pokroić w talarki.

Do garnka wlać 3 litry wody , dodać pokrojone warzywa.

Dodać ok 3 łyżki octu (według smaku więcej octu bardziej kwaśny)

Wszystko wymieszać ,dać kostkę grzybową knorr  i gotować na wolnym ogniu żeby barszcz nie zmętniał ok 1 godzinę.

Doprawić pieprzem , solą lub vegetą.

 

Tak przygotowany barszcz podawać z uszkami lub (nie dodając kostki grzybowej) jest pysznym barszczem czerwonym na obiad tyle że ze śmietaną .

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin