Żur z tluczonymi kartoflami.txt

(0 KB) Pobierz
Zur z tluczonymi kartoflami 

Skladniki:
Boczek wedzony 15 dag
Kielbasa 10 dag
Cebula duza 1 szt.
Ziemniaki 1 kg
Smalec 1 lyzka
Zakwas zurowy I
Woda 1 1\2 litra
Sol,pieprz naturalny

Przepis:
Ziemniaki umyc,obrac i ugotowac we wrzacej osolonej wodzie.1 1\2litra wody zagotowac wraz z pokrojona w kostke kielbasa i polowa cebuli pokrojonej w kostke,dodac zakwasu i zagotowac.Po ugotowaniu zupy okrasic ja stopi onym boczkiem wedzonym i przyprawic sola z pieprzem.Ugotowane ziemniaki odcedzic i ugniesc z cebula pokrojona w kostke i usmazona na smalcu.Na glebokim talerzu uformowac stozek z ziemniakow,po czym talerz wypelnic goracym zurem.

 

 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin