Zupa pieczarkowa 3.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

 

Składniki na 6 porcji:

50 dag pieczarek

3 cebule

2 szklanki Bulionu drobiowego WINIARY z kostki

2 szklanki Bulionu grzybowego WINIARY z kostki

1,5 łki masła

1,5 łki mąki

2/3 szklanki śmietany

po łce posiekanej natki pietruszki i koperku

pieprz

l

 

Umyte pieczarki pokrój w plasterki lub zetrzyj na grubej tarce. Posiekane cebule zeszklij w rondlu na maśle, dodaj pieczarki i poduś je razem przez 15-20 minut. Następnie oprósz mą, wymieszaj, podlej zimną wodą, zagotuj i połącz z gorącym bulionem mięsno-grzybowym. Zupę zabiel śmietaną oraz dopraw solą i pieprzem.

 

Podawaj z ugotowanymi osobno lanymi kluskami i obficie posyp zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin