Zupa ogórkowa koperkiem pachnąca.doc

(26 KB) Pobierz
Zupa ogórkowa koperkiem pachnąca

Zupa ogórkowa koperkiem pachnąca

Drukuj

E-mail

Początek formularza

Skład:
25dkg ogórki kiszone
5 ziemniaków
marchew, seler
cebula
11/2 bulionu mięsnego
koperek
sól, pieprz
Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę. Seler, marchew obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zalać bulionem, ugotować. Ogórki obrać zetrzeć na tarce, wrzucić na rozgrzane masło, przesmażyć. Gdy jarzyny będą miękkie dodać ogórki do wywaru, po kilku minutach dodać posiekany koperek, przyprawić. Zupę można zabielić śmietaną

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin