Hiszpańska zupa mięsna.doc

(6 KB) Pobierz
Hiszpañska zupa miêsna

Hiszpańska zupa mięsna

 

Składniki:

15 dag wieprzowiny

po 20 dag cielęciny, baraniny i szynki wędzonej

2 łki oleju

puszka zielonego groszku

pół główki kapusty włoskiej

2-3 pory

1-2 marchewki

20 dag fasolki szparagowej (mrożonej)

3-4 ziemniaki

2-3 korniszony

2 ząbki czosnku

kminek, kolendra

l, pieprz

 

Na dużej patelni rozgrzej olej i obsmaż ze wszystkich stron pokrojone w grubą kostkę: szynkę, wieprzowinę, cielęcinę i baraninę. Przełóż mięso do garnka, zalej 6-7 szklankami zimnej wody, posól i posyp pieprzem. Gotuj na małym ogniu 50-60 minut.

 

Kapustę dość grubo poszatkuj, usuwając głąb. Ziemniaki obierz i podziel na ćwiartki, marchewkę pokrój na plasterki, pory (tylko białą część) - w krążki, fasolkę - na kawałki.

 

Wrzuć warzywa do mięsa i gotuj do miękkości. Pod koniec dodaj zielony groszek i pokrojone korniszony. Zupę dopraw roztartym czosnkiem, zmielonym kminkiem i kolendrą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin