Zarzutka.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
4243998 UNPDF
Zarzutka
Składniki
Szklanka kiszonej kapusty z sokiem, 6-7 ziemniaków, 2 cebule, 5
dag boczku lub słoniny, listek laurowy, vegeta lub jarzynka, natka
pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Zalać pięcioma
szklankami wrzącej wody, dodać vegetę lub jarzynkę, sól, pieprz,
listek i ugotować do miękkości. Kapustę posiekać i wraz z sokiem
dodać do ziemniaków. Gotować, aż kapusta będzie miękka. Cebulę obrać, posiekać.
Boczek pokroić w kosteczkę i razem z cebulą zrumienić na patelni, dodać do zupy.
Przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekaną natką.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(27 KB)
Kwasnica.txt
(0 KB)
Kwasówka smołdzińska.pdf
(53 KB)
Kwasówka wielkopolska.pdf
(28 KB)
Kwaśnica 1.doc
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BOTWINY
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin