Krupnik z Chicago.doc

(6 KB) Pobierz
Krupnik z Chicago

Krupnik z Chicago

 

Składniki:

pół szklanki drobnego pęczaku

2 marchewki

pietruszka

2 brokuły

2 pomidory

25 dag fasolki szparagowej

łeczka masła

2 łki Jarzynki WINIARY

2 łki posiekanej rzeżuchy lub innej zieleniny

mielona papryka

l

pieprz

 

Kaszę wypłucz, a następnie zalej 4 szklankami wody. Gotuj ją na wolnym ogniu, aż się rozklei.

 

Obraną marchewkę i pietruszkę pokrój w grubą kostkę, a oczyszczoną fasolkę w 2-centymetrowe kawałki. Warzywa podduś na maśle pilnując, żeby się nie przysmaży. Włóż je do zupy, a po 15 minutach dodaj podzielone na różyczki brokuły i cząstki pomidorów bez skórki.

 

Gdy wszystkie składniki bę już miękkie, zupę dopraw Jarzynką, solą, pieprzem i papryką. Przed podaniem krupnik  posyp zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin