Krupnik jęczmienny na podrobach 1.doc

(6 KB) Pobierz
Krupnik jêczmienny na podrobach

Krupnik jęczmienny na podrobach

 

Składniki na 6 porcji:

pół szklanki kaszy perłowej

3 kostki Bulionu grzybowego WINIARY

2 marchewki

pietruszka

kawałek selera

2 cebule

4 ziemniaki

po 20 dag serc i żołądków kurzych

łka masła roślinnego

1-2 łki Przyprawy w płynie Maggi WINIARY

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

pieprz

l

 

Przed rozpoczęciem przygotowywania potrawy - oczyść z tłuszczu kurze serduszka, a żołądki pokrój na kawałki. Następnie pokrój w kosteczkę cebule i podsmaż je na maśle roślinnym. Teraz do garnka wlej 6 szklanek zimnej wody, wrzuć podroby i kostki bulionowe lub grzyby, zagotuj. Dodaj opłukaną kaszę i cebulę, gotuj około 50 minut na małym ogniu pod przykryciem.

 

Obrane warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki pokrój w kostkę. Gdy kasza i podroby bę prawie miękkie, wrzuć do zupy warzywa i ziemniaki, gotuj jeszcze 10 minut. Dopraw do smaku pieprzem, solą i maggi. Już w wazie lub na talerzach posyp natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin