Kapuśniak z kiszonej kapusty.doc

(124 KB) Pobierz
Kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak z kiszonej kapusty

składniki

·         Wędzone żeberko

·         Por - kawałek

·         Seler - plaster

·         1 Marchewka

·         1 Pietruszka

·         1/2 kg kiszonej kapusty

·         Ziemniaki

·         Czosnek

·         Cebula

·         Kminek

·         Kostka rosołowa

·         Sól

·         Pieprz

Sposób przygotowania

1.      Żeberko myjemy i gotujemy z warzywami około 20 minut. Warzywa wyjmujemy a dodajemy posiekana kapustę, czosnek. Kminek i przyprawy wedle gustu. Gotujemy około 40-50 minut. Ziemniaki gotujemy osobno, uważając żeby się nie rozgotowały.

2.      Odcedzamy, studzimy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy drobno i razem z ziemniakami podsmażamy na patelni i dodajemy do ugotowanej zupy.

3.      Doprawiamy do smaku. Smacznego

 

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin