Gulasz rybny.doc

(199 KB) Pobierz
Udka z papryką i szczypiorkiem

Gulasz rybny

 

Składniki:

1 kg filetów rybnych

po 50 dag papryki i pomidorów

po 20 dag cebuli i ziemniaków

2-3 ząbki czosnku

szklanka bulionu warzywnego

pół szklanki śmietany

łyżeczka mąki

łyżka soku z cytryny

4 łyżki oleju

łyżka posiekanych świeżych ziół

łyżka mielonej słodkiej papryki

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Filety skropić sokiem z cytryny. Posiekany czosnek i cebulę zeszklić na gorącym oleju. Dodać paski papryki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć 6 minut. Dodać cząstki pomidorów. Wlać gorący bulion i zagotować. Włożyć filety, przyprawić. Gotować 20 min. Zmieszać śmietanę z mąką, zabielić gulasz. Gotować 5 minut.

 

Danie na: 4 osoby

Jedna porcja zawiera: 440 kcal

Czas przygotowania: 45 min

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin