Gulasz rybny
Składniki:
1 kg filetów rybnych
po 50 dag papryki i pomidorów
po 20 dag cebuli i ziemniaków
2-3 ząbki czosnku
szklanka bulionu warzywnego
pół szklanki śmietany
łyżeczka mąki
łyżka soku z cytryny
4 łyżki oleju
łyżka posiekanych świeżych ziół
łyżka mielonej słodkiej papryki
sól
pieprz
Przygotowanie:
Filety skropić sokiem z cytryny. Posiekany czosnek i cebulę zeszklić na gorącym oleju. Dodać paski papryki oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Smażyć 6 minut. Dodać cząstki pomidorów. Wlać gorący bulion i zagotować. Włożyć filety, przyprawić. Gotować 20 min. Zmieszać śmietanę z mąką, zabielić gulasz. Gotować 5 minut.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 440 kcal
Czas przygotowania: 45 min
jabolek67