Grzybowa wigilijna.doc

(6 KB) Pobierz
Grzybowa wigilijna

Grzybowa wigilijna

 

Składniki na 6 porcji:

5-7 dag suszonych grzybów

porcja włoszczyzny

cebula

kostka Bulionu grzybowego WINIARY

25 dag gotowych łazanek

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

pieprz

l

 

Starannie umyte grzyby włóż do garnka, zalej 6 szklankami wody i odstaw na 2 godziny, po czym gotuj w tej samej wodzie około 30 minut. Następnie dodaj oczyszczonąoszczyznę, cebulę i kostkę bulionową, gotuj do czasu, aż warzywa i grzyby bę miękkie. Przecedź, dopraw wywar solą i pieprzem, wymieszaj z pokrojonymi w wąskie paski grzybami i zagotuj.

 

Łazanki ugotuj według instrukcji na opakowaniu, rozłóż na talerze, po czym zalej gorą zupą i obficie posyp posiekaną natką. Kto lubi, może taką zupę zabielić kilkoma łkami dobrej śmietany.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin