Chłodnik z musu jabłkowego.doc

(5 KB) Pobierz
Ch³odnik z musu jab³kowego

Chłodnik z musu jabłkowego

 

Składniki na 4 porcje:

oik musu jabłkowego (około 40 dag)

szklanka śmietanki

cukier

kawałek skórki z cytryny

2 goździki

szczypta cynamonu

biszkopciki-szampanki

 

Zagotuj trzy szklanki wody z dodatkiem skórki z cytryny, goździków i cynamonu. Dodaj mus jabłkowy i zestaw z ognia zaraz po zagotowaniu.

 

Dopraw zupę do smaku cukrem, wlej śmietankę - zagotuj wszystkie składniki. Podaj po ostudzeniu. Jeśli przygotowujesz potrawę w upalne dni, możesz też wstawić chłodnik do lodówki, a po schłodzeniu podawać go z dodatkiem biszkopcików. Jeśli natomiast do stołu nie siadają dzieci, możesz doprawić zupę kieliszkiem białego półodkiego wina.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin