Zupa chińska z kurczaka.doc

(6 KB) Pobierz
Zupa chiñska z kurczaka

Zupa chińska z kurczaka

 

Składniki na 6 porcji:

pierś kurczaka

opakowanie mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej

(z grzybami i pędami bambusa)

6 szklanek Rosołu drobiowego WINIARY (z kostki)

10 dag makaronu nitek

4 łki oleju

2-3 łki posiekanej natki pietruszki

sos sojowy

imbir

l

 

Makaron ugotuj (ale nie rozgotuj!) w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i osącz na sitku. Mięso umyj, pokrój w krótkie paski lub w kostkę, posól i - cgle mieszając - obsmaż ze wszystkich stron na 2 łkach rozgrzanego oleju, przełóż do garnka.

 

Na patelnię wlej resztę oleju, mocno go rozgrzej i obsmaż mrożone warzywa, po czym przełóż je do garnka. Mięso i warzywa zalej rosołem, zagotuj i po zmniejszeniu płomienia - gotuj 5-7 minut. Pod koniec zupę przypraw do smaku solą, imbirem i sosem sojowym, wymieszaj z makaronem. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin