Bulion z warzywami.doc

(21 KB) Pobierz
Składniki:

 

Bulion z warzywami

 

Składniki:

2 marchewki średni seler

4 suszone grzyby

4 dymki 2 gałązki natki

2 tyżki oleju sezamowego

lub sojowego

sos sojowy kostka bulionu

warzywnego sól

 

Przygotowanie:

Grzyby opłukać, zalać letnią wodą, odstawić na godzinę. Marchewkę i seler obrać, umyć. Dymkę umyć, białą część razem z marchewką i selerem pokroić w stupki. Podsmażyć na rozgrzanym oleju, a następnie zalać 4 szklankami zimnej wody. Dodać osaczone grzyby.

Wrzucić kostkę bulionową i gotować pod przykryciem. •Warzywa delikatnie wyjąć, osaczyć. Ułożyć w 4 „pakunki". Każdy przewiązać szczypiorem od dymki. Ułożyć na talerzu. Zupę doprawić sosem sojowym i ewentualnie solą. Zalać nią warzywa. Udekorować listkami natki.

 

Porcja: 126 kcal

Przygotowanie: 15 minut

Smażenie i gotowanie: 25 minut

Dla 4 osób

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin