Botwina 4.pdf

(39 KB) Pobierz
4243949 UNPDF
Botwina
Składniki
Litr wywaru z włoszczyzny, 2 pęczki botwiny, po pół pęczka
szczypiorku, natki pietruszki i koperku, pół szklanki śmietany 12-
proc., łyżeczka mąki, 2 łyżki koncentratu z buraków, 2 jaja
ugotowane na twardo, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Opłukaną botwinę pokroić na dwu-, trzycentymetrowe kawałki, zalać szklanką wywaru i
dusić około 5 min. Połowę posiekanej zieleniny włożyć do garnka z botwiną, zalać resztą
wywaru, dodać koncentrat z buraków oraz śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma
łyżkami wywaru, gotować jeszcze minutę. Do każdej porcji gorącej botwinki włożyć
połówkę jaja i trochę zieleniny.
4243949.001.png 4243949.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin