Botwina 4.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
4243949 UNPDF
Botwina
Składniki
Litr wywaru z włoszczyzny, 2 pęczki botwiny, po pół pęczka
szczypiorku, natki pietruszki i koperku, pół szklanki śmietany 12-
proc., łyżeczka mąki, 2 łyżki koncentratu z buraków, 2 jaja
ugotowane na twardo, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Opłukaną botwinę pokroić na dwu-, trzycentymetrowe kawałki, zalać szklanką wywaru i
dusić około 5 min. Połowę posiekanej zieleniny włożyć do garnka z botwiną, zalać resztą
wywaru, dodać koncentrat z buraków oraz śmietanę wymieszaną z mąką i kilkoma
łyżkami wywaru, gotować jeszcze minutę. Do każdej porcji gorącej botwinki włożyć
połówkę jaja i trochę zieleniny.
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Botwina 1.doc
(6 KB)
Botwina 2.pdf
(39 KB)
Botwina 3.doc
(6 KB)
Botwina 4.pdf
(39 KB)
Botwina duszona z jabłkiem.doc
(19 KB)
Inne foldery tego chomika:
BARSZCZE
BULJONY I WYWARY
CEBULOWE
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin