Botwina 1.doc

(6 KB) Pobierz
Botwina

Botwina

 

Składniki na 4 porcje:

2 pęczki botwiny

2 łki przecieru buraczanego

4 szklanki Bulionu warzywnego w płynie WINIARY

(przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)

półczka szczypiorku

półczka natki pietruszki i koperku

pół szklanki śmietany 18-proc.

łeczka mąki

2 jaja ugotowane na twardo

cukier

l

 

Opłukaną botwinę pokrój na 3-centymetrowe kawałki, zalej szklanką bulionu i duś 2-4 minut. Następnie dodaj połowę posiekanej zieleniny, resztę bulionu, koncentrat buraczany oraz śmietanę starannie wymieszaną z mą i kilkoma łkami wywaru.

 

Na koniec botwinę przypraw do smaku cukrem i solą, gotuj jeszcze minutę. Do każdej porcji włóż połówkę jaja i trochę zieleniny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin