Chłodnik po polsku.doc

(36 KB) Pobierz
Chłodnik po polsku

Chłodnik po polsku

Chłodnik po polsku

Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 30 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  2 buraki
  2 jajka
  mięso z kurczaka
  świeży ogórek
  10 rzodkiewek
  litr zsiadłego mleka
  koperek, pietruszka
  sól

Przygotowanie:

Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w grubą kostkę. Mięso ugotować i drobno posiekać. Ogórek obrać i pokroić w paseczki. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce.

Do roztrzepanego mleka włożyć wszystkie składniki. Dodać drobno posiekaną zieleninę.

Chłodnik doprawić do smaku.

Podawać schłodzony.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin