Zupa z mrożonych warzyw.doc

(40 KB) Pobierz
Zupa z mrożonych warzyw

Zupa z mrożonych warzyw

Zupa z mrożonych warzyw

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 35 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  Porcja mrożonych jarzyn z brukselką
  1l rosołu z drobiu( może być z kostki )
  cebula
  łyżka oliwy do smażenia
  2 surowe, białe kiełbaski - 20 dag
  kopiasta łyżka posiekanej zieleniny
  só,l pieprz

Przygotowanie:

Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy rosołem, dodajemy mrożone jarzyny, gotujemy na niewielkim ogniu przez 5 min. Obrane z błon kiełbasy wyrabiamy z dodatkiem zieleniny na jednolitą masę, formujemy zgrabne klopsiki. Gdy zupa się zagotuje, wrzucamy przygotowane klopsiki.

Całość gotujemy na średnim ogniu. Zupa będzie gotowa gdy klopsiki wypłyną na powierzchnię. Podajemy gorącą z ziemniakami z wody, po lanymi skwarkami ze świeżej słoniny.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin