Zupa warzywna.doc

(43 KB) Pobierz
Zupa warzywna

Zupa warzywna

Zupa warzywna

Przygotowanie: 10 min.
Gotowanie: 50 min.
trudność: Proste

Składniki dla 4 osób:
  pół litra wywaru mięsnego
  pęczek włoszczyzny
  2 marchewki
  5 dag fasoli
  10 dag ziemniaków
  5 dag brukselki
  łyżeczka koncentratu pomidorowego
  łyżeczka śmietany
  pół łyżeczki mąki
  pół łyżeczki tłuszczu
  sól

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, umyć i pokroić.

Zalać wywarem, posolić i zagotować.

Ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do gotującej się zupy.

Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną i mąką, podprawić zupę i zagotować. Podprawić do smaku przyprawami i tłuszczem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin